Вицепремиерът Валери Симеонов подава сигнал в прокуратурата за незаконно строителство на плажа в Слънчев бряг и заведения, които са "изградени напук на всички изисквания. Те имат само едно разрешение за поставяне. Главният архитект на Несебър е получил схеми, на които има разрешения от Министерството на туризма. Вместо 15 квадрата се разрешават 1500 квадрата, което е нарушение на министерството", коментира той пред БНТ.

Съоръженията не отговарят на изискванията на Закона за устройство на територията, заведенията нямат основи и са опасни за хората, защото в тях се събират до 4 000 души, а металните им конструкции нямат стабилна основа, обясни той. Друго нарушение е изместването на течение на реката, което е преминавало през териториите на едно от заведенията.

Симеонов иска да бъде решен и проблемът с шума, тъй като е в основата на етнически и битови скандали. Съвсем умишлено е направил проверка в първия ден от сезона, според него е направил това, което е трябвало. Това е профилактична обиколка, в първото заведение е установено нарушение и в 4 други след това, допълва той.

Няма да има възможност за нарушаване на закона, обясни Симеонов и не разбира как може да има хора на отговорни длъжности, които мислят, че са над закона

Нанков за плажа в "Слънчев бряг": Продажбата не стои на дневен ред

Нанков за плажа в "Слънчев бряг": Продажбата не стои на дневен ред

ОП искали внесли промени в Закона за устройство на територията

Припомняме, вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков коментира, че въпросът за продажба на държавни имоти не стои на дневен ред, във връзка с изказването на Валери Симеонов, че се подготвя продажба на 20 дка от плажната ивица в "Слънчев бряг".

Със свой пост в социалната мрежа Facebook, Симеонов отговори на изявата на Ангелкова в сутрешния блок на медия. Министърът заяви, че четирите заведения в "Слънчев бряг", за които вицепремиерът Симеонов е подал сигнал за незаконни, са изрядни.

Министерството на туризма няма право да продава плажовете, а само да ги управлява, като ги отдава под наем или на концесия съгласно закона. Това се посочва в изрична позиция на Министерство на туризма, разпратена до медиите.

Актуализират картата на плаж "Слънчев бряг-юг", а не продават

Актуализират картата на плаж "Слънчев бряг-юг", а не продават

Министерство на туризма отговаря на Валери Симеонов