Имущество не изчезва, капиталите не изчезват, те стоят – по регистрите, в счетоводството и някой трябва да ги преразпредели, за да бъдат правилно управлявани и всеки да си получи това, което е заслужил. Това беше коментарът на бащата на Илия Павлов, Павел Найденов по повод един от разстрелите, извършени тази седмица в София.

Припомняме, първо беше застрелян Веселин Стоименов, бизнесмен, чийто име се свърза с ВИС-2, а след малко повече от 24 часа смъртта застигна и собственика на модна къща „Агресия” Александър Антов.

Според Павел Найденов две убийства в рамките на една седмица са изненадващи. Той каза, че познава Веселин Стоименов като грамотен човек, състоятелен, приличен в обществото, и причината той да бъде ликвидиран вероятно са икономически въпроси.

Найденов заяви, че убитият е разпределял напълно законно активите, като за това си има решение на Управителния съвет. Той е бил довереното лице на братята Илиев и техните наследници. Павел Найденов предположи, че най-вероятно е накърнил интересите на някои от правоимащите да получат част от капиталите.

Според Найденов убива не този, който е дал пари, а този, който е взел, тъй като той има сметка за това.

Според него вече няма такива гущери, които да си късат опашките, но обстоятелствата може да създадат такива, на които трябва да им се режат опашките.