Караджов е първият обвиняем по разследването за "Космо България Мобайл", обяви пред журналисти говорителят на главния прокурор- Румяна Арнаудова. Изтъкна, че това не е кръгът от обвиняеми.

"За прокуратурата беше предизвикателство да установи всички обстоятелства, изложени в сигнала", изтъкна говорителят на Цацаров.

"Считаме, че доказателствата сочат, че изпълнителните директори на "Космо България Мобайл" са източили търговското дружество малко преди да прехвърлят собствеността, като са се разпоредили със средства на дружеството в чужд интерес. За три от тези сделки, според нас, ги е подпомогнал умишлено Гроздан Караджов", изтъкна Арнаудова.

Припомняме, че по-рано днес, бившият депутат Гроздан Караджов е обвинен за участие във фиктивни сделки и присвояване на близо 5,5 млн. лв.

Прокуратурата обвини и реформатора Гроздан Караджов

Прокуратурата обвини и реформатора Гроздан Караджов

За източването на "Космо България Мобайл"

По отношение на сделки, сключени с едно от неговите дружества, било установено, че 3 такива са сключени в периода 2011-2012 г. По трите договора категорично няма реално изпълнение, но парите са преведени, стана ясно от думите на Арнаудова.

Спецзвеното "Антикорупция" работи по сигнал от миналата година, от настоящите собственици на мобилния оператор "Теленор". След като "Космо България Мобайл" е продало дружеството на "Теленор", новите собственици (настоящите) са стартирали вътрешен одит.

Направен е бил преглед на всички сделки, които са били сключени преди прехвърляне на собствеността.

След одита е подаден сигнал до Прокуратурата, в който новите собственици посочват, че според тях се касае за фиктивни сделки, сключени с 21 компании на обща стойност 48 млн. лв.

Липсвали документи и доказателства за изпълнени задължения по тези договори.