Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов внася сигнал в прокуратурата по повод странни резултати от проби за коронавирус на общински служители, съобщи "24 часа". Томов е предприел допълнителни мерки за изясняване на ситуацията със заразените служители.

Припомняме, че преди седмица стана ясно, че главният архитект Васил Тинчев е с коронавирус и е в болница. Това наложи тестване на още около 130 служители и се оказа, че 7 от тях също са с положителни резултати. Заради това сградата на общинската администрация бе затворена от миналия петък до 24 юни включително.

Със средства на общината днес са направени изследвания на още 110 служители от различни институции, които работят в общинската сграда. "Наехме частна лицензирана лаборатория, която е сред най-големите в страната и те направиха днешните проби, които вероятно утре ще станат готови. Направиха и повторни на тези седем колеги, които бяха положителни. Резултатите пристигнаха току-що и се оказа, че сега са отрицателни", посочи кметът.

Главният архитект на Благоевград е с COVID-19

Главният архитект на Благоевград е с COVID-19

Затварят общината в Благоевград за дезинфекция

Той заяви, че няма обяснение защо в разстояние на няколко дни първите проби са положителни, а след това - отрицателни. Заради това подава и сигнал в прокуратурата.

По думите му напрежението сред служителите е било огромно, имало е и такива изпаднали в нервна криза.

"След като станаха ясни повторните отрицателни резултати, колегите вече са по-спокойни", допълни Томов.

Отново затварят община Благоевград заради нови случаи на COVID-19

Отново затварят община Благоевград заради нови случаи на COVID-19

Мярката остава в сила до 24 юни