Кметицата на Борован Десислава Тодорова заяви в ефира на Нова, че заради медиен натиск няма да уволнява служителите от дома, откъдето бе разпространено видео с насилие над деца.

"Не уволнявам хора заради клипове и медиен натиск", отсече Тодорова.

Кметът на Борован иска оставки заради насилието над деца

Кметът на Борован иска оставки заради насилието над деца

Децата не са се оплакали, защото са се страхували

По думите й става дума за желание за поредна сензация и раздаване на правосъдие в ефир. Тодорова смята, че при отразяването на проблема се правели внушения за това, че институциите си прехвърляли топката.

Кметът на Борован акцентира, че все пак тя няма право да наказва. Това било превишаване на правомощията й.

Тодорова обясни, че всички служители, за които е ясно, че насилвали децата, не работят с тях. Тя допълни, че двама са в болничен, а един е в отпуск.

КЗД се самосезира за насилието над деца в Борован

КЗД се самосезира за насилието над деца в Борован

Комисията ще изследва наличие на неравно третиране по признаци "семейно положение", "обществено положение", "лично положение"

В края на месеца се очаква възпитателката Людмила Петрова, която бе заснета да посяга на дете, да се върне на работа. Тогава предстои да бъде уволнена от новият временно заемащ поста управител, категорична е Тодорова.

Достатъчно данни имало, че служители са упражнявали вербално и физическо насилие, но "случаите, които медиите излъчиха, са едва от октомври 2017 година".