Младеж загина при тежка катастрофа в севлиевското село Душево. Инцидентът е станал около 19 ч. в понеделник, съобщи Областната дирекция на МВР.

До произшествието се стига, след като 22-годишният шофьор на автомобил БМВ губи управлението. Колата се удря в парапет на мост и се преобръща по таван в коритото на река Видима. Водачът е загинал на място.

Пострадали са двамата пътници, също жители на селото. Единият от тях- 22-годишен младеж, е откаран в болница с фрактура на гръбначен и шиен прешлен, с опасност за живота. Другият пътник е на 20 години, който е с фрактура на кост на дланта, без опасност за живота.

Причините за инцидента се изясняват, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.3, предл. 4 и 5, б."б" във вр. с чл.343, ал.1, б."в", във вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Предстои назначаването на съдебномедицински експертизи за установяване причината за смъртта на водача и телесните увреждания на пътниците, както и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово.

Пиян шофьор оцеля по чудо след удар в дърво и стълб в Пловдив

Пиян шофьор оцеля по чудо след удар в дърво и стълб в Пловдив

Автомобилът е смачкан до неузнаваемост