Кола прегази 11-годишно дете, съобщава БНР. Момиченцето е загинало на място. Джип, шофиран от 56-годишен мъж от Брестовица, блъсна и уби 11-годишното момиченце тази сутрин. Инцидентът е станал в ромската махала на пловдивското село Първенец. Детето е било с майка си.

Колата е прегазила и 31-годишната майка на момиченцето. Тя е ранена и откарана в болницата. Майката на починалото дете е в шок.

Сигналът за катастрофата е получен към 8:00 часа тази сутрин.

Роднини на семейството пребили шофьора на колата. На мястото пристигнали екипи на Първо РУ, специализирани пътни сили и Пътна полиция. Установен е един от учстниците в побоя. 

Образувани са две досъдебни производства по случая. Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава едното производство.

Шофьорът на автомобил е задържан за срок от 24 часа по реда на ЗМВР. Направен му е тест за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са били отрицателни. Взети са му и кръвни проби, резултатите от които предстои да бъдат обработени.

Другото досъдебно производство е образувано на роднина на загиналото момиченце за евентуално извършване на хулигански действия и увреждане на чуждо имущество. То се наблюдава от Районна прокуратура - Пловдив.