Герман Костин отказал да бъде прегледан от лекари от медицинския институт към МВР, тъй като ги смятал за предубедени.

Припомняме, Костин е обвинен за убийството на 5-годишния Никита Плотников. На 20 март миналата година тялото на детето бе открито в куфар край село Пасарел.

За пореден път Герман Костин удари на камък в опитите си да излезе на свобода. Софийският градски съд го остави зад решетките, въпреки усилията на адвоката му – Капка Гергинова, да го измъкне от ареста.

Поисканата от защитата на предходно заседание експертиза за здравословното му състояние не е изготвена, тъй като Костин е поискал отвод на вещите лица и е отказал изследвания.

Според съда Костин злоупотребява с процесуалните си права, понеже без мотиви отказва да бъде изследван в Института на МВР. Очевидно не се касае за влошено здравословно състояние, което да препятства престоя му в ареста, смята съда.

Въпреки прищевките на Костин, адв. Гергинова и днес продължи да твърди, че здравето на клиента ѝ действително е влошено.

Прокурорът също бе на мнение, че искането за отвод на медиците от института на МВР е неоснователно.

И този състав на Софийския градски съд прие, че доказателствата по делото сочат за вина на Костин и не уважи искането му за по-лека мярка. Имало също опасност да извърши друго престъпление.

Самият Костин не се яви на заседанието. Решението подлежи на обжалване на 21 април пред Софийския апелативен съд.