Спецакция се провежда в с. Минерални бани, съобщи Нова телевизия. Селото е център на едноименната община в област Хасково.

В акцията участват служители на Комисията за противодействие на корупцията (КПК, бувшата КПКОНПИ - б. р.). Софийската градска прокуратура (СГП)/

Извършва се проверка в имот, свързан с кмета на общината Мюмюн Искендер.

БНТ информира, че проверяват имоти на семейството на кмета, който се обяви в подкрепа на почетния председател Ахмед Доган при разцеплението в ДПС.

ДПС на Доган се оплака от политически репресии и институции бухалки

ДПС на Доган се оплака от политически репресии и институции бухалки

Нарушени са основните принципи на правовата държава

Тази сутрин униформени служители са влезли в сградата на общината и в хотел, свързан с Мюмюн Искендер.

"Съобщиха ми, но не знам за какво става въпрос. Пътувам от Турция за Минерални бани. Всичко очаквам, като виждам какво се случва в държавата. Нищо не ме притеснява, това не е първата проверка, на която съм подложен", коментира Искендер. Той уверява, че няма притеснения по отношение на работата си като кмет, както и за действия на близките си.

От полицията в Хасково са съобщили за bTV, че са уведомени от МВР, че на територията на областта ще има акция, но те не участват в нея.

Според Нова телевизия разследването е за злоупотреба с евросредства. 

Припомняме, че Тимур Халилов от ДПС без Пеевски или Алианс за права или свободи, както ще се яви формацията на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, днес алармира за натиск и репресия за въздействие върху предизборна кампания. Той се оплака от акции срещу актива на ДПС в страната. По думите му областният управител на Хасково ясно и неприкрито работи за коалицията ДПС - Ново начало и се използва за всяване на страх и психоза в обществото.

Илхан Кючюк сезира ЕК за репресиите срещу членове и активисти на ДПС

Илхан Кючюк сезира ЕК за репресиите срещу членове и активисти на ДПС

Държавните институции се използват като инструмент за натиск