Служители на Дирекция "Противодействие на общата престъпност" в ГД "Криминална полиция", криминалисти от ОДМВР-София и РУ-Благоевград със съдействието на колегите им от ОДМВР-Враца задържаха шестима мъже, извършили грабеж.
Снощи след 23 часа в дежурната част на РУ-Ботевград бил получен сигнал от мобилен телефон за извършен грабеж на лек автомобил "АУДИ А-3" с временни италиански номера, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал на главен път А-79, в района на местността "Копяновец". В автомобила пътували двама братя от Враца и 25-годишен мъж от с. Малорад, който шофирал. По първоначална информация братята закупили колата от Италия, но поради това, че нямали книжки, помолили 25-годишния мъж да ги откара.

По техни данни в автомобила имало две моторни резачки, три пробивни машини "БОШ", документи и 3000 евро. По-късно при проверката на колата парите не били намерени. В хода на разследването братята съобщили, че спрели в местността "Копяновец" заради повреда на левия фар. В този момент били нападнати от двама непознати, единият от които - маскиран. Те им нанесли побой, след това задигнали автомобила и потеглили към Мездра.

Веднага след получаването на сигнала полицаите от местното районно управление предприели заградителни действия. Уведомили колегите си от ОДМВР-Враца и РУ-Мездра. Сформирана била дежурна група, която направила оглед на местопроизшествието. На потърпевшите била оказана медицинска помощ.

Междувременно автопатрул на врачанската дирекция на полицията спрял за проверка в началото на града лек автомобил "Алфа Ромео" с врачанска регистрация. В него се возели трима мъже - на 19, 28 и 23 години и тримата от с. Малорад. По даденото описание от потърпевшите служителите се усъмнили, че тримата са участвали в грабежа.

При извършената щателна проверка на автомобила в краката на единия мъж била открита черна плетена маска с прорези на очите. Екипът от криминалисти установил, че шофьорът се наговорил предварително с тримата от "Алфа Ромео"- то и още двама мъже за мястото на срещата, където да откраднат автомобила.

Другите двама от групата са се возели в лек автомобил "Роувър" и имали задачата да следят за евентуално появяване на полиция. Преди да влязат в Мездра те забелязали автопатрула и сигнализирали но возещите се в "Алфа"-та и "АУДИ"-то. Лекият автомобил "Алфа Ромео" тръгнал към Враца по обиколен път, където бил спрян за проверка, а "АУДИ" - то се върнало в посока Благоевград и тази сутрин около 8 часа било намерено изоставено в с. Новачене.

Шестимата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Те са известни на полицията - регистрирани са за кражби. В момента се провеждат следствени действия съвместно с Районна прокуратура - Благоевград. Работата по случая продължава.