Двама души са ранени при престрелка на улица „Асен Златаров” в центъра на Велико Търново.

Инцидентът се е случил вчера вечерта, като сигнал на 112 е подаден около 23.05 часа.

В офиса полицаите открили прострелян в корема 45-годишен мъж и 32-годишен мъж, прострелян в шията. И двамата са с богато криминално досие – от хулигански прояви до присъди за кражби и изнудване.

Задържаните стрелци са двама 30-годишни близнаци. Те са заловени от полицията няколко часа по-късно в близост до Велико Търново.
И стрелците са криминално проявени за кражби, изнудване и хулиганство. Оръжието, с което са стреляли, е незаконно.

Пострадалите са в реанимацията на великотърновската болница, като по-младият мъж е с опасност за живота и ще бъде транспортиран в столицата

Според разследващите двамата ранени са били наемателите на офиса, които са се появили на място, след като двамата братя са проникнали в него с взлом. При огледа в офиса не са установени наркотици и оръжие, посочиха от полицията.

Проверява се дейността на фирмата, която го е наела, както и наличните пари в помещението,

БНР цитира запознати с престъпния живот раненият в корема е известният във Велико Търново Айдън Юсеинов, с прякор Циганина, който оцеля при стрелба през 2009 година. Стрелците пък имат прякора Червеите. Информирани смятат, че престрелката вероятно е за разчистване на сметки, свързани с наркотици или сводничество.