Анонимен плик със снимка на премиера Бойко Борисов, куршум и заплашителни послания е получен в сградата на Министерския съвет, съобщи БНР.

За момента от МВР не могат да потвърдят информацията, заявиха за news.bg от ведомството на Румяна Бъчварова.

Малко по-късно Борисов отказа да коментира новината, но не я опроверга.

"Близо 5 млрд. лева не са отишли в различни посоки - контрабанда, а сигурно и други съм спрял, много хора ги е заболяло", заяви премиерът Бойко Борисов по повод информацията за получена заплаха в сградата на Министерския съвет.

Премиерът на няколко пъти отрече да коментира директно заплахата срещу него. "Не коментирам и детето се плаши. Не ми се коментира", заяви той в отговор на различни журналистически въпроси.

В последствие той индиректно потвърди, коментирайки, че днешната заплаха не е най-сериозната, която е получавал.

На въпрос дали заплахите могат да дестабилизират страната, Борисов отговори: "Толкова ми е спокойно, толкова съм уверен в правотата на това, което правим. Всички посланици в Брюксел, дори и тези, с които още не съм се срещал, декларират подкрепа, така че пътят ми е правилен и ще го следваме безусловно.
Още от времето, когато съм екстрадирал, задържал като главен секретар едни от най-големите босове на организираната престъпност (явно визира сръбския наркобос Сретен Йосич, б.р.), съм си поел кръста".

Който е мислел, че сме се уплашили и ще спрем да правим каквото правим, е сгрешил, заяви още Борисов, който припомни все пак, че историята помни на Балканите покушения срещу премиери.

Министър-председателят заяви още, че докладът за КТБ все още не е пристигнал. "В момента, в който дойде, ще бъде пратен в парламента, както сме обещали. Не мога да ида да взема и да го върна", каза той и уточни, че ако депутатите решат, могат да го публикуват без поправки или зачерквания.