Софийски градски съд призна за виновен независимия депутат Владимир Кузов за сексуални действия - орален полов акт с непълнолетния Николай Методиев, и го осъди на три години лишаване от свобода при първоначален общ режим и обществено порицание.
Кузов бе осъден да заплати разноските по делото на СГС, възлизащи на 1618 лв.

Председателят на съдебния състав Пламен Вацов уточни, че първоначалната версия за извършването на анален акт с Николай Методиев не е потвърдена.
Въпреки това, обстоятелството, че е извършен сексуален акт с непълнолетен, налага осъдителна присъда.

Председателят на съда потвърди и мярката за неотклонение „парична гаранция" в размер на 1000 лв.
Присъдата подлежи на обжалването пред Софийски апелативен съд в срок 15 дена.

Има манипулация от страна на следствието, това каза Кузов след произнасяне на присъдата, видимо развълнуван и ядосан.
Това  е решение на този съдебен състав, но има втора инстанция и аз разчитам на нея, посочи още депутатът.

Няма никакви доказателства, допълни той и уточни, че в следствието са подменени показанията на основния свидетел, като не посочи кой в той.
Изненадващо Кузов обяви, че е жертва на доклада на ЕС.

На въпрос какво би направил ако Апелативният съд потвърди решението на Градския съд и го признае за виновен и ще напусне ли политиката, Кузов отговори, че няма друг избор освен да напусне парламента.

Преди съдебното заседание Владимир Кузов коментира, че атаката срещу него е била „атака срещу политическа партия „Атака".
Експертизите показаха, че нямам никакви сексологични и психиатрични отклонения, подчерта Кузов. „Аз съм първият доказано нормален народен представител".

В заключение Кузов уточни, че никой от свидетелите, които са били в съдебна зала, не го е познавал от преди това, а го познават от телевизията, и в съда те не са свидетелствали срещу него.