Софийският градски съд (СГС) отложи делото срещу двамата полицейски служители, обвинени в престъпления по служба във връзка с катастрофата на Околовръстното шосе на София, при която на 25 септември 2022 г. загина френски гражданин. Пет минути преди началото на съдебното заседание стана ясно, че един от съдебните заседатели не може да се яви, което и стана причина за отлагането. Предстои да бъдат изяснени причините за отсъствието му, съобщи БНР.

В качеството си на свидетел в съда присъства Димитър Любенов, който предизвика тежкия инцидент. Пред журналисти Любенов заяви, че съжалява за случилото се, което определи като нелеп инцидент. Той отказа да отговаря на въпроси за наличието на алкохол и наркотици в кръвта му, заради което му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт при евентуален умисъл.

Джигитът от Околовръстното в София Димитър Любенов излиза под домашен арест

Джигитът от Околовръстното в София Димитър Любенов излиза под домашен арест

Според съда е намаляла опасността Любенов да извърши друго престъпление

В началото на разследването Димитър Любенов заяви в показанията си, че след като полицейските служители Любка Гечева и Георги Малински го спрели за проверка преди катастрофата и установили, че шофира след употреба на алкохол, срещу 200 лева се съгласили да не го задържат и да го ескортират до Околовръстното шосе.

Днес Гечева и Малински запазиха мълчание, а Любенов отказа да каже дали им е дал 200 лева и какво точно се е случило между тях.

Следващото заседание по делото трябва да се проведе на 25 юни.