Мащабна операция по пътен контрол е проведена днес на територията на Пловдивска област под ръководството на ГДНП. С помощта на техническото оборудване в служебните автомобили пътните полицаи са връчили на място електронни фишове на 27 водачи, като общата стойност на глобите е около 4000 лева. Установен е и нарушител с натрупани и невръчени до момента 12 фиша.

Предприетата широкообхватна проверка е за контрол на скоростните режими, за ползване на обезопасителни системи, за шофиране слeд употреба на алкохол и наркотични вещества, за наличие на валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и други изисквания по Закона за движение по пътищата.

В рамките на осъществения пътен контрол днес, само за два часа, на бул. "Кукленско шосе" в Пловдив и в района на 155-и километър на АМ "Тракия", по посока Стара Загора, служители на ОДМВР - Пловдив са проверили общо 42 моторни превозни средства и 49 души.

Пловдив с най-много джигити на пътя

Пловдив с най-много джигити на пътя

445 неправоспособни водачи са задържани за 6 дни в страната

Установявани са всички явни нарушения, а с помощта на новата система - таблетните устройства, униформените на момента изкарват цялата история на водача - има ли връчени електронни фишове, има ли неплатени глоби и ако да, тогава на място на шофьора бива връчван фиш.

В хода на операцията са засечени случаи на шофиране от неправоспособни водачи и такива с неплатени глоби, управление на технически неизправни автомобили, както и моторно превозно средство без регистрационни табели. Униформените са установили и нарушител на пътя, издирван многократно от полицията, за когото при прегледа в системата се оказало, че е натрупал цели 12 фиша за извършени от него нарушения, които днес са му връчени. Издадени са 7 акта за нарушения по Закона за движение по пътищата и един - по Закона за българските лични документи.

С помощта на техническото оборудване в служебните автомобили пътните полицаи са връчили на място електронни фишове на 27 водачи, като общата стойност на глобите е около 4000 лева.

Проведеният контрол е широкообхватен, защото покрива всички отговорности по Закона за движението по пътищата, проверки се извършват дори на пътниците - включително и за бежанци.

Припомняме, че новите патрулни автомобили са оборудвани за видеозаснемане и документиране на проверката, като по този начин се постига и контрол над самите инспектиращи.