През последните дни МВР провежда мащабна полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества на територията на област София. В хода на спецоперацията криминалистите от Областната дирекция на МВР в София са заловили 9 души.

Седем от задържаните са хванати на територията на РУ - Пирдоп. В хода на действията на полицаите там са претърсени общо 7 частни адреса - 6 на територията на Златица и един в село Мирково. На адресите са открити и иззети различни количества марихуана и амфетамин, подготвени за пласиране в разфасовки с различен грамаж. Намерени са и гриндери, електронни везни, както и 154 незаконно притежавани боеприпаси с различен калибър. По случая са образувани четири досъдебни производства, процесуално- следствените действия по които продължават.

Снимка 349182

Източник: пресцентър МВР

МВР разби нова група за имотни измами в София

МВР разби нова група за имотни измами в София

Групата продавала недвижими имоти с фалшиви документи

Други двама - мъж и жена, са задържани на територията на село Костенец. Установено е, че двамата разпространявали дрога, в това число и сред подрастващи лица. Двамата са заловени на 30 март, петък, при претърсване на частен адрес, за чийто обитател полицаите имали подозрения, че разпространява амфетамин и марихуана сред малолетни и непълнолетни.

В рамките на процесуално-следствените действия криминалистите открили два стъклени буркана, закопани в двора на имота. В бурканите имало около 200 грама марихуана. Открити са и електронна везна и други веществени доказателства, имащи отношение към случая.

Снимка 349181

Източник: пресцентър МВР

Задържаният мъж е на 27-годишна възраст.

В хода на разследването са установени множество клиенти, които са се снабдявали с дрога от него. Разследващият екип продължава работата по пълното документиране на извършваната от него престъпна дейност с оглед повдигане на обвинение за разпространение на наркотични вещества.

Откриха над 100 грама хероин в Благоевград

Откриха над 100 грама хероин в Благоевград

При проверка на автомобил

По третия случай полицаите предприели действия по сигнал за жителка на Елин Пелин, която предлагала дрога на малолетни и непълнолетни от региона. В хода на акцията криминалистите започнали да следят 30-годишната А. Б. и разкрили схемата, по която дилърката разпространявала дрогата.

Така полицаите задържали един от клиентите на жената, в момент на прибиране на 10 грама марихуана от пощенската кутия на домашния адрес на задържаната.

Снимка 349179

Източник: пресцентър МВР

След прецизно анализиране на придобитата информация криминалистите пристъпили към претърсване на адреса. Там те открили и иззели осем полиетиленови плика с общо 50 грама марихуана, полиетиленов плик с бяла буца с тегло 70 грама, реагираща на амфетамин, електронна везна, полиетиленов плик с накити от жълт метал, множество банкноти в различни валути с левова стойност 9 870 лв. Полицаите са иззели и други веществени доказателства, съотносими към случая.

В хода на проведеното разследване са установени и над 20 души, сред които и непълнолетни, закупували дрога от дилърката.

Униформените поясняват, че към момента на провеждане на акцията А. Б. опитала да се укрие от разследващите. Тя искала да избяга в чужбина, което наложило жената да се обяви за издирване. Няколко дни по-късно жената е задържана на ГКПП "Калотина". Жената е обвинена за разпространение на дрога. Спрямо нея е наложена мярка "парична гаранция".

Снимка 349178

Източник: пресцентър МВР

Да се използват и малките гранични пунктове, съветват пътните полицаи

Да се използват и малките гранични пунктове, съветват пътните полицаи

КАТ очаква голям трафик за Великденските празници

Припомняме, покрай великденските празници служителите на "Пътна полиция" ще извършват засилени проверки срещу шофирането под въздействието на алкохол, наркотични вещества и техните аналози.