Столичните полицаи задържаха 4 лица за крупна имотна измама в София.
Вследствие на действията на полицията са предотвратени незаконни продажби на недвижими имоти на стойност около 200 000 евро, както и незаконно придобиване на 100 000 лева от сметка на починал човек.

По случая са задържани две жени и двама мъже, които действали в съучастие. Те са заловени непосредствено преди да осъществят продажба на имот.

В хода на разследването властите са установили, че четирите лица са подготвили констативен нотариален акт, издаден въз основа на неистинско завещание. След това измамниците уговорили сделка за продажба на имота.

След задържането на лицата, у тях са намерени 6 завещания и голяма сума - капаро за един от имотите. При претърсване и изземване на домашните адреси на двама от задържаните са намерени множество документи, съотносими към престъпната дейност и парична сума.

Имотните измамници са задържани за срок до 24 часа. След разпит трима от тях са освободени. Четвъртият - 61- годишният А.С., е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Софийска районна прокуратура. Срещу него е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери.

Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност на групата за имотни измами продължава под наблюдението на прокуратурата.

Бандата за имотни измами получавала информация от Столична община

Бандата за имотни измами получавала информация от Столична община

Служител на СО давал информация на лидера на бандата

Припомняме, на 26 март тази година полицията разби и друга група за имотна измама в столицата. Тогава бяха задържани 5 души. Стана ясно, че грапата действала основно в столичния квартал "Люлин". По първоначална информация има на 10 апартамента взети по незаконен начин. 

По-късно беше изнесена информация, че бандата за имотни измами получавала информация от Столична община

На 29 март съдът реши да остави зад решетките членовете на групата. Срещу тях са повдигнати обвинения за участие в измамна схема за придобиване на апартаменти в столицата.

ГДБОП разби група за имотни измами
Обновена

ГДБОП разби група за имотни измами

Въртели и бизнес с лихварство и скимиращи устройства