пистолетДва опита за въоръжен грабеж бяха предотвратени тази нощ в столицата, съобщи bTV. Смята се, че става въпрос за един и същ нападател, който носел маска. Бързата реакция на служителите в бензиностанция и хранителен магазин осуетили престъпленията.

Малко преди 22:00 часа неизвестен мъж, маскиран с черна качулка и въоръжен с пистолет, нахлул в бензиностанция на столичния булевард "Възкресение". Насочил оръжието и поискал от касиерката оборота. Тя обаче успяла да натисне паник-бутон и бандитът побягнал уплашен.

Само минути по-късно провалилият се нападател пробвал късмета си в магазин за хранителни стоки в "Света Троица". "Докато си прибирах стоката чух вратата да се тряска. Чух, че някой вика "Дай оборота" на касиерката. Излязох да видя какво става. Той не очакваше да съм там. Като ме видя и побягна. Подгоних го, но не можах да го настигна", разказа собственикът на магазина.

Обектът е оборудван с видеокамери, които са записали нападението. Разследващите са сигурни, че става въпрос за един и същи човек, който вече е обявен за издирване.