Масов бой е имало между ученици и студенти пред заведение в столичния Студентски град. Арестувани са 10 души. 19-годишен младеж е намушкан с нож, съобщи БНР, цитирайки началника на Седмо РПУ комисар Ани Петрова.

Момчето е прието с опасност за живота в болница и е оперирано. В момента вече е контактно, но на първо време не може да се каже дали е извън опасност за живота. В седмо РПУ сигналът е получен в 4.20 от дежурния на Многопрофилна болница за активно лечение "Пирогов". Момчето е било в тежко състояние, уточни полицейският инспектор.

Малко по-късно от МВР съобщиха, че сигналът е получен в 3.50 часа в полицията.

По случая вече имаме задържани десет лица, установяваме съпричасност, ще изясняваме и какъв е мотивът за този инцидент. Има и студенти, но повечето са ученици от 12-ти клас, каза комисар Петрова.

Полицията издирва извършителя, иззети са записите от околните камери. Предстои да се установяват подробности около случая.

Според Дарик, пострадалият бил откаран от свои приятели в болнично заведение и енастанен за лечение с две прободни рани в областта на корема.

Полицаите са извършили оглед на мястото на инцидента. До този момент е установено, че в дискотеката е възникнал конфликт между две компании.

Част от младежите излезли отвън, разправията продължила, при което бил ранен и 19-годишният младеж.

Това не е първият инцидент в Студентски град. Припомняме, 19-годишният студент Стоян Балтов почина на 5 декември 2008 година пред дискотека "Амнезия" в Студентски град в София, след спречкване със свои връстници.

В момента в затвора е само един от осъдените - Александър Данаилов. Вили Георгиев и Светозар Стоянов са обявени за международно издирване през Интерпол.

През март т.г. пред дискотека "Плаза" в кв. "Студентски град" Кирил Тодоров бе открит от минувачи в безпомощно състояние. Инцидентът е станал около 4 ч. сутринта. Боксьорът Кубрат Пулев е помогнал на пострадалия.