Изчезнаха двама от осъдените за убийството на студента Стоян Балтов, съобщава Правен свят.

От 23 декември Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са обявени за общодържавно издирване. В затвора е само Александър Данаилов.

Припомняме, преди около седмица Върховният касационен съд (ВКС) потвърди, че тримата обвинени за убийството на студента Стоян Балтов окончателно влизат в затвора за 18 години. Те ще трябва да изплатят и по 450 000 лв. обезщетение на всеки от родителите на убитото момче.

Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов ще лежат зад решетките заради това, че в нощта на 5 декември 2008 г. са нападнали и убили по особено жесток начин 20-годишния студент. Това се случи пред дискотека "Амнезия" в Студентски град.

В хода на разследването стана ясно, че тримата са удряли Балтов дълго и силно, дори и след падането му на земята и изпадането му в безсъзнание. От това магистратите правят заключението, че тримата не са имали за цел само да набият студента, а и да го убият.

След решението на ВКС прокурори са разпоредили на служители от "Съдебна охрана" да приведат тримата в затвора. На адресите, обаче, е бил открит само Александър Данаилов. Другите двама не били намерени. "Съдебна охрана" е уведомила прокуратурата.

На 23 декември сутринта двама обвинители лично са били в СДВР, за да уведомят за изчезването на Вили Георгиев и Светлозар Стоилов, съобщава сайтът, позовавайки се на пресслужбата на прокуратурата. От прокуратурата са добавили, че същият ден Георгиев и Стоилов били обявени за общодържавно издирване.