Проверка на 19 търговски обекта на крайбрежната алея в курортен комплекс "Слънчев бряг" са извършили служители от икономическа полиция и Патентно ведомство - София.

Те са конфискували стоки, носещи защитените търговски марки "Ла Коста" и "Норд Фейс" - на обща стойност около 7500 лв, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Също вчера на територията на с. Черноморец е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители на икономическа полиция при РПУ - Созопол и представител на фирмата - притежател на правата върху търговските марки "Адидас", "Найк" и "Рийбок" за България.

В два търговски обекта на ул. "Димитър Благоев" служителите на реда установили, че се продават стоки от защитените търговски марки "Адидас" и "Найк", без за тях да има надлежно разрешение от правопритежателя.

Търговците предали доброволно 52 спортни екипа с марката "Адидас", 3 спортни  панталона, 76 клина, 60 дамски потника, 89 къси панталони и 116 тишърта носещи същата марка, 12 къси панталона, 7 мъжки потника и 23 тишърта с марка "Найк".

При акция на служители на РПУ - Приморско в микробус "Форд Транзит" с хасковска регистрация, управляван от 39-годишен мъж. Полицаите иззели 1200 панталона, носещи защитени търговски марки, без съгласието на правопритежателите.

По време на проверката мъжът обяснил на служителите на реда, че се занимава с доставки на спортни стоки по Черноморието и с тази цел е посетил Приморско.
При направената проверка полицаите установили, че панталоните са произведени в шивашки цех в дома на друг хасковлия.