Майката на 7-годишната Дамла, която бе удушена в Момчилград, излезе от ареста.

Тя е освободена днес, 21 декември 2017 г., по разпореждане на Окръжна прокуратура-Кърджали.

38-годишната С.А. беше обвинена за това, че е оставила само детето си в нощта на убийството му, като заради липсата на надзор и достатъчна грижа е създала опасност за физическото и душевното развитие на 7-годишната си дъщеря Д.М. - престъплението е по чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Пращат ДНК от Момчилград в частна лаборатория

Пращат ДНК от Момчилград в частна лаборатория

Смъртта на момиченцето е настъпила от задушаване, потвърди Сотир Цацаров

Направена е преценка, че от доказателствата по делото не може да се приеме, че е налице реална опасност обвиняемата С.Д. да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което Окръжна прокуратура-Кърджали няма и основание да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, вчера стана ясно, че братовчедът на убитото 7-годишно момиченце е направил признания и е обвиняем за престъплението - умишлено убийство. Той е имал ключ от апартамента на семейството. 

Братовчедът на Дамла призна, че я е убил
Обновена

Братовчедът на Дамла призна, че я е убил

Той имал ключове за жилището им

Припомняме, че в неделя сутринта майката на Дамла я е открила мъртва в дома им, след като се е прибрала от нощно дежурство в завода, в който работи.

Около 7 часа сутринта тя е намерила дъщеря си мъртва. Първоначално беше обявено, че освен майката е задържана още една жена, близка на семейството. По-късно обаче тази информация бе опровергана.