Майката на 13-годишната Александра, която бе открита мъртва в Провадия, не вярва, че намереното тяло, е на детето й, стана ясно от репортаж на bTV.

13-годишната Александра Сивриева от Провадия беше в неизвестност повече от три седмици, докато преди два дни ученички, влезли да пушат в изоставена сграда в центъра на града, намериха тяло.

В сряда от прокуратурата потвърдиха, че тялото е на изчезналото момиче и че то е било удушено. В вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи за един задържан. Разследва се умишлено убийство, но повече информация не се предоставя.

Появиха се съобщения за двама задържани – мъж и жена. Днес хората в Провадия говорят за трима арестувани съседи, двама от които са родственици, а единият е зет в семейството. Те живеели в крайна бедност. Основните версии за убийството са грабеж или сексуално посегателство.

Свидетел твърди, че видял как неизвестни качват насила момичето в автомобил. Родителите на момичето живеят в Германия, но майката се е върнала вчера. Пред bTV тя каза, че няма информация тримата родственици, за които се говори, че са задържани, да са извършили деянието. По думите ѝ семейството не е имало проблеми с тях.

"Не съм имала интриги, нито аз, нито баща ѝ. Не мога да кажа кой е виновен, искам да се разследва и който го е направил, да му дадат смъртна присъда, не затвор. Моето дете не е животно да го удушат", каза майката.