"Аз не казвам, че те са невинни, това съдът ще го докаже. Има съд, който ще се произнесе дали са виновни или невинни", коментира пред медии Мария Генчева, майка на обвиняемата Евгения Банева.

По думите й сега гледаме великото шоу - "Евгения и Николай са най-големите престъпници".

Баневи са обвинени за ръководене и участие в организирана престъпна група, длъжностно присвояване на пари и вещи, неустановяване и плащане на данъчни задължения, пране на пари в особено големи размери и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Главният счетоводител на "Полимери" проговори за бизнеса на Баневи

Главният счетоводител на "Полимери" проговори за бизнеса на Баневи

Баневи искали да съдят държавата

Днес от 10 часа съдът трябваше да гледа обжалването на мярката за неотклонение, но заседанието бе отложено за 13 часа, за да могат както Баневи, така и съдът да се запознаят с материалите от един допълнителен том, внесен от прокуратурата тази сутрин.

Мария Генчева определи дъщеря си като много добър човек, който е учил през целия си живот и полиглот. Чрез медиите майката поиска да развенчае демографската демагогия на правителството - Евгения е родила три деца на държавата.

Банев: Съдебният процес срещу нас е като селска вечеринка

Банев: Съдебният процес срещу нас е като селска вечеринка

Николай Банев се смее на обвиненията на прокуратурата

"Каква е грижата на държавата за нейните деца, които бяха оставени на летището във Франция", запита майката на обвиняемата. Тя допълни, че децата са могли да бъдат взети от социалните служби във Франция, когато са ги арестували, а на Баневи е можело да бъде повдигнато обвинение, че са си изоставили децата. Генчева няма никакво обяснение как Баневи са изпрали 1 млрд. лева и остави съдът да реши.

"Има ли нормален човек, който да ликвидира бизнес, носещ му такива дивиденти", запита тя.

Обвиняват и майката на Николай Банев за източване на средства

Обвиняват и майката на Николай Банев за източване на средства

Продала кран при много неизгодни условия

"Народът го е казал, че кокошката, която снася яйце, не се коли и заводът "Полимери" съвсем не е бил това, което премиерът Бойко Борисов е казал", заяви Генчева.

7 обвинения срещу Баневи

7 обвинения срещу Баневи

Прокуратурата ще иска постоянна мярка за задържане