Задържаха 28-годишният мъж, който нападна с брадва интернет клуб в Елена и взе за заложник 15-годишно момче.


Около 20.30 часа миналата нощ криминално проявеният Илиян Илиев във видимо нетрезво състояние влязъл в залата, въоръжен с 3 кухненски ножа, 3 отвертки и брадва и започнал да троши обзавеждането, информира БТА.


С брадвата Илиян ударил по главата 34-годишният Милен Михайлов.
Пострадалият е получил лекарска помощ в центъра за спешна помощ в града, след което е освободен за домашно лечение.
Заради настъпилата суматоха 15-годишният Борислав Борисов не успял да излезе от клуба и бил взет за заложник от нападателя.


Той опрял ножове до гърлото и гърдите на детето и заплашил, че ще го убие, ако в заведението не дойдат районният прокурор, началникът на РПУ, кметът на Елена и представител на Апелативна прокуратура.
Незабавно е сформирана оперативна група, в чийто състав са включени служители от групата за бързо действие и психолог, обясни директорът на ОДП комисар Милен Манолов.
Похитителят поискал районният прокурор Красимира Христова да го моли на колене да пусне детето, а кметът на Елена Сашо Топалов заплашил с убийство.


Повече от час и половина Илиян Илиев разговарял с апелативния прокурор Стоян Вараджанов и настоял да бъде освидетелстван от психиатър, както и поскал да му бъде сервирана водка
По препоръка на лекарите във водката му бил поставен диазепам.
Под въздействието на хапчето похитителят започнал да се успокоява и бил обезоръжен и откаран в ареста.


Похитителят е добре известен на полицията в Елена, каза инспектор Йордан Шалаверов от сектор „Криминална полиция" в РПУ.
За първи път Илиев е регистриран за кражба през 1999 година, след това има 4 ефективни присъди за хулигански прояви, сред които една за опит за убийство с нож.