Мъж използвал банковата карта на свой познат и го ощетил с над 10 000 лева чрез онлайн плащания. Г.Д. е на 29 години, а срещу него Окръжна прокуратура - Варна е внесла обвинителен акт в съда.

Измамникът и потърпевшият са членували в една и съща група в социална мрежа и са играели заедно състезателни игри. През септември 2019 г. ощетеният мъж помолил Г.Д. да му помогне да закупи онлайн игра, като за улеснение му предоставил снимки на банковата и личната си карта. Обвиняемият съдействал с покупката, но запазил данните от платежния инструмент с намерението да ги използва тайно за лични нужди.

В рамките на периода от 26 декември 2021 г. до 13 февруари 2022 година Г.Д. извършил 603 залози и плащания в общо два сайта за онлайн казино без знанието на титуляря на банковата сметка. Обвиняемият също платил и три сметки към мобилен оператор. Сумата, с която Г.Д. ощетил приятеля си е в размер на 10 983 лева.

Измамникът е с чисто съдебно и криминално минало. Ако Г.Д. бъде признат за виновен, го очаква лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години, както и глоба до двойния размер на получената сума.

Заловиха трима измамници, търгуващи с онлайн стоки

Заловиха трима измамници, търгуващи с онлайн стоки

Мъжете уговаряли купувача да плати авансово