Мъж насочи пистолет към главата на свой съсед в 538 блок на столичния кв. Люлин. Това се вижда на кадри от охранителни камери, а случаят е от 24 май, предаде Нова телевизия.

Въпреки че са подадени жалби в полицията, общината и прокуратурата, реакция все още няма.

Агресивният мъж е таксиметров шофьор. Държал се грубо дори с полицаите, които Ивайло Стоянов повикал. Все още няма информация дали оръжието е иззето. В един от разговорите, които потърпевшият провел с кварталния, той му казал, че е параноик. Според други съседи конфликтният мъж системно вдигал шум, тропал, събарял мебели, а дори пребивал приятелката си.

Според съседите Александър и Илияна Василеви има и други случаи на проявена агресия от мъжа. Основният проблем за споровете бил шум от желязна врата на етажа. Съседите споделят, че са принудени да избягват мъжа и когато той се качва в асансьора, те използват стълбите.

По думите им агресорът живее от около 7 години в блока, на общинско жилище.

А иначе органите на реда успокоили съседите с думите: "Е, сигурно оръжието е газово. (...) Имайте търпение, нещата се случват бавно."

Според потърпевшите системата не работи, а те се чувстват незащитени. Основната им цел е агресивният мъж да бъде преместен.

Бившият зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов коментира, че задължението на полицаите в подобни ситуации е да задържат агресивния гражданин за 24 часа и да уточнят какво е оръжието, с което заплашва хората. Необяснимо е защо това не е направено. Според него има "бъг в системата" и "липса на полицейски респект".

"Този човек е типичен психопат. Постъпките му са абсолютно предвидими и той ще става все по-агресивен", посочи психиатърът Веселин Герев. Вероятността агресивният мъж да извърши убийство е много голяма, смята специалистът.

Допълнителна врата не спря, а стана повод за убийството на Женския пазар

Допълнителна врата не спря, а стана повод за убийството на Женския пазар

Убиецът е бивш военен и е проявявал агресия с години