Дългогодишен спор между съседи, който ескалира след монтирането на междинна врата в коридора на кооперацията, е мотивът за убийството, което се случи днес на Женския пазар в София, съобщава bTV. Софийска градска прокуратура започна неотложно разследване по случая.

За престъплението е получен сигнал в 12.05 ч. от жената, която живеела на семейни начала с жертвата. Тя, както и други хора в близост, станали свидетели на стрелбата, предстои да бъдат разпитани.

Простреляният мъж, който е на 41 години, бе откаран с линейка към спешната болница "Пирогов", но почина по пътя. Има задържан по случая - негов съсед, мъж на 62 години, по информация на Нова телевизия, която се позовава съседи, той е бивш военен, а след това работил като шофьор на маршрутка.

Оръжието на убийството е открито в подземен контейнер за смет, а разрешително за неговото притежание нямат нито единия, нито другия, посочва bTV, позовавайки се на СДВР.

Подавани са сигнали към полицията и от двете страни през годините за вербална и физическа агресия, но до съд така и не се е стигнало.

Съседи на двамата мъже разказват, че нападателят и преди години проявил агресия, напр. срещу бременна жена на друг живущ в блока.

Простреляха мъж на Женския пазар в София
Обновена

Простреляха мъж на Женския пазар в София

Пострадалият изгъхнал на път към болницата