Районната прокуратура в Пловдив привлече към наказателна отговорност 27-годишен мъж. Той е обвинен за това, че на 15 ноември е подал фалшив сигнал за поставено взривно устройство в района на Централна гара-Пловдив, информира БНТ.

На 15 ноември около 18:50 часа обвиняемият Любомир Яков се обадил на тел. 112 и съобщил, че е "заложил минни гранати" на централната гара в Пловдив. Обаждането било извършено от уличен телефон.

При извършената проверка от полицейски екипи било установено, че сигналът е фалшив. Взривни устройства не били открити. Достъпът до гарата, включително и движението на моторни превозни средства в района, беше ограничен до около 22:00 часа.

Обвиняемият е задържан за 72 часа. Мъжът е направил самопризнания за извършеното деяние. Действията по разследването продължават.

Припомняме, че Любомир Яков бе задържан през изминалия ден. Той е криминално проявен. През 2021 година бе привлечен към наказателна отговорност за това, че е изпращал анонимни заплахи към тогавашния председател на НС Ива Митева. Яков бе осъден на пробация и 200 часа обществен труд.

Мъжът, заплашвал Ива Митева, е подателят на сигнала за бомба на гарата в Пловдив

Мъжът, заплашвал Ива Митева, е подателят на сигнала за бомба на гарата в Пловдив

Той е задържан за 24 часа