Мъжът, който в четвъртък удари девет автомобила в столицата, е карал 24 години без книжка, беше обявено на делото за мярката му за неотклонение, което днес се гледа от Софийския районен съд, предаде БНТ. Иво Нацев твърди, че никога не е работил като таксиметров шофьор и колата нямала документи за такава дейност.

Таксиметров шофьор блъсна 9 коли в столицата
Обновена

Таксиметров шофьор блъсна 9 коли в столицата

Водачът бил в нетрезво състояние

Той обяви, че е карал колата на ремонт, когато се спукала предна дясна гума и загубил контрол над автомобила. Според свидетели шофьорът е миришел на алкохол и едвам се е държал на краката си. Нацев обаче каза пред съда, че не е пил и е дал кръв и урина, но резултатите още не са готови.

Софийският районен съд днес се занимава и с друг случай от седмицата, при който водач удари няколко паркирани коли. 27-годишният Даниел Янев нанесе щети на осем автомобила, при опит да избяга от полицейска проверка. Въпреки че и в този случаи има твърдения на свидетели, че задържаният е миришел на алкохол, проба за алкохол не му е била направена, защото е отказал кръвна проба, а прокуратурата не е поискала от съда разрешение да бъде направена принудително такава, предава БНТ.

Прокурорът по делото Ивайло Петров казва пред телевизията, че при това положение няма как да повдигне на Янев обвинение. Аз трябва да докажа, че той има концентрация в кръвта над 1,2 промила, което няма как да стане с неговото изявление - аз пих една бира, или пих две бири", казва той.

В крайна сметка днес Софийският районен съд остави в ареста и двамата водачи, причинили щети на десетки автомобили.