20-годишен мениджър на смяна в частна варненска фирма за бързо хранене е инсценирал обира на оборота, съобщават от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Преди два дни в полицейското управление в Несебър е постъпило съобщение от младия мъж, който информирал, че около 9.00 часа същата сутрин бил нападнат и обран. Той информирал органите на реда, че нападението е станало на паркинг в близост до хотел „Барсело” в Слънчев бряг. По негови данни двама непознати мъже го заплашили с нож и го ударили по главата с камък. Отмъкнали тридневния оборот на заведението, в което работел и трябвало да внесе в банков клон. Сумата възлизала на 6715,28 лева.

По време на разследването униформените разкрили истината, а именно, че младият мъж е инсценирал обира. Те установили, че служителят изиграл част от оборотните пари в игрална зала в Слънчев бряг – около 1000 лева. Останалата сума от около 5500 лв. скрил в храстите на тревната площ срещу банковия клон, който трябвало да посети.

За да оправдае липсващата сума, 20-годишния мъж решил да инсценира, че спрямо него е извършен грабеж и за да е по-убедителен пред полицейските служители се ударил с камък по главата.

Той е задържан за 24 часа.