Мениджърът на починалия в Албания боксьор Борис Станчов е знаел за смяната на името му на ринга и представянето на чужда лична карта. Това заяви пред bTV братовчед му, с чиято самоличност се е представял той - Исус Величков.

Величков поясни, че Станчов не му е споделял да е взимал медикаменти. По думите на негов съотборник обаче на Станчов е била дадена ампула с неизвестно съдържание два часа преди мача.

"Той ден преди да почине беше в град Сливница, беше в нас. "Братле, пак ще ми потрябва твоята лична карта" и аз викам "Добре брат, само да не се случи нещо". Той каза: "Няма проблеми, треньорът ми знае всичко. Той, ако се случи някаква злополука, ще си представи моите лични данни", разказа Величков.

Той е убеден, че мениджърът на Станчов е бил наясно с цялата ситуация. Боксьорът му споделил, че не иска да има загуби на свое име.

Боксьорът Борис Станчов изпил нещо преди мача в Албания

Боксьорът Борис Станчов изпил нещо преди мача в Албания

Съотборник съобщава, че треньорът му е сипал нещо във водата

Припомняме, че на 23 септември стана ясно, че български боксьор е починал по време на мач в Албания. Първоначално бе обявено, че това е Исус Величков. След негова публикация във "фейсбук" стана ясно, че починалият млад боксьор е братовчед му Борис Станчов, който е използвал неговата карта, за да се състезава. 

Членът на Управителния съвет на съюза Даниел Дамянович заяви, че случаят е прецент в световния бокс. 

Сестрата на починалия боксьор Станчов пък заяви, че възпозлват, че са роми и си мислят, че не си знаят правата. 

Съоборник на Станчов Руслан Николов посочи, че му е дадена алпула с неясно съдържания 2 часа преди мача. 

Случаят със самоличността на починалия боксьор - прецедент в световния бокс
Обновена

Случаят със самоличността на починалия боксьор - прецедент в световния бокс

От съюза не са знаели за подмяната и търсят логиката й