Семейство от Варна е живяло в дома си близо месец с тялото на починалото си 4-годишно момиченце. Това стана ясно след края на разследването за пожар в апартамента им, горял преди година и половина, съобщи БНТ.

Тогава от вдишания дим загива второто дете на семейството, което е било на 7-месеца.

"Действително смъртта е настъпила месец преди самия пожар. За съжаление, въпреки усилията, положени от медици, от химици, от извършената хистология, не се установиха причините за настъпилата смърт. Нямаше, не са констатирани наранявания всъщност, които да могат да доведат до извод за тази причина. Причините за смъртта могат да бъдат както естествени, т.е в резултат на болестни процеси, така могат да бъдат в резултат и на проявено насилие", каза Красимир Конов - окръжен прокурор на Варна.

Окончателно оставиха в ареста бащата на двете деца, загинали при пожар във Варна

Окончателно оставиха в ареста бащата на двете деца, загинали при пожар във Варна

Делото на майката на децата е отложено поради заболяване

Припомняме, че тежкият инцидент стана около 22.30 часа на 9 октомври. Сигналът за горящ апартамент във варненския квартал "Владислав Варненчик" бил подаден от очевидци. При потушаването на огъня бе установено, че в жилището има две починали деца - на 4 години и на по-малко от една година.

Родителите на двете деца бяха привлечени на 10 октомври към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт - престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК. 

Съдът потвърди на 19 октомври определената от първата инстанция мярка за неотклонение и остави в ареста бащата на двете деца.

Делото по жалбата за наложената мярка за неотклонение на 22-годишната майка бе отложено поради заболяване на младата жена.

В палеж и убийство обвиниха родителите на децата, загинали в пожар във Варна

В палеж и убийство обвиниха родителите на децата, загинали в пожар във Варна

Законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 5 до 15 години