Родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. "Владислав Варненчик" са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт - престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК, заяви административният ръководител на Окръжна прокуратура - Варна Красимир Конов на брифинг във връзка с тежкия инцидент, при който бе установена смъртта на две деца.

В брифинга взе участие и директорът на ОД на МВР - Варна Атанас Михов.

Окръжният прокурор на Варна добави, че мъжът и жената са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда с искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". За престъплението, за което родителите са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 5 до 15 години.

Инцидентът е възникнал в квартал "Владислав Варненчик", блок 406. Горял е апартамент, разположен във вход 7. При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две деца, които са починали.

Прокурор Конов обяви, че резултатите от съдебно - медицинската експертиза, назначена за да установи причините за смъртта на децата, показват, че едно от тях се е задушило от дима

Той допълни, че се работи за изясняване причините за смъртта на другото.

Работи се за установяване причините и обстоятелствата около възникването на пожара. Извършени са огледи на местопроизшествието, текат разпити на свидетели, очакват се резултатите от назначените експертизи, каза в заключение Красимир Конов.

Две деца загинаха при пожар във Варна

Две деца загинаха при пожар във Варна

Във варненския квартал "Владислав Варненчик"