Софийски градски съд разпита полицай от СДВР и медицинска сестра от „Пирогов" по делото за убийството на Стоян Балтов през декември 2008 г. пред дискотека „Амнезия" в Студентски град.

Припомняме, студентът по медицина Стоян Балтов беше убит пред дискотека „Амнезия" по особено жесток начин с ритници в главата и множество удари по цялото тяло. След инцидента дискотеката в Студентски град беше съборена.

Полицейският служител и медицинската сестра разказаха пред съда как групата на обвиняемите е посетила „Пирогов", малко след инцидента в Студентски град, тъй като Вили Георгиев и Александър Данаилов се оплаквали от болки в глезените.

Най-пиян от всички, по думите на полицай Красимир Миладинов, е бил Светлозар Стоилов, който също е обвиняем по делото. Пред „Пирогов" той се „похвалил" на приятелите си с думите: „Леле какво ги направихме! Как му скочих на тоя!". Репликата била изречена докато другите двама обвиняеми - Вили Георгиев и Александър Данаилов, били на преглед при медицинската сестра Маргарита Танева.

Вили Георгиев минал пръв прегледа, но се оказало, че Александър Данаилов не е платил здравните си осигуровки и лекарският екип го предупредил, че ще трябва да заплати за прегледа си.

Тогава той скочил на медицинските сестри като ги наричал курви. В този момент бил повикан дежурен полицай и охранителят на здравното заведение, които извели пияния младеж навън. В коридора те му сложили белезници и го отвели в ареста.

Пред здравното заведение приятелите на тримата обвиняеми обяснявали как компанията била от Банкя и тук в София никой не ги харесвал. От думите на полицай Красимир Миладинов стана ясно, че младежите споделили, че заради това е възникнал конфликта в Студентски град.

Делото продължава на 7 март 2011 г.

Припомняме, проверка показа, че нощното заведение е незаконно. Впоследствие ВАС потвърди решението на Административния съд - София град, според което клубът трябва да бъде разрушен.