23-годишна, седнала зад волана след употреба на кокаин, е задържана от столични полицаи, съобщиха от МВР. Става дума за носителката на титлата "Мис Силикон" за 2022 г. Катрин Йорданова.

Днес по обяд шофирания от нея лек автомобил "Мерцедес" е спрян за проверка екип на "Пътна полиция на ул. "Атанас Манчев" в "Студентски град". "Мис Силикон" е тествана за употреба на наркотични вещества, като пробата показала положителен резултат за кокаин.

Катрин Йорданова е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

По-рано днес Нова телевизия информира, че Йорданова е публикувала в социалните мрежи видео, на което се вижда, че шофира с превишена скорост в градски условия. На предното стъкло на автомобила има стикер "Република България - Народно събрание". В началото на януари тя е споделила друг клип от скъп автомобил, движещ се с 256 км/ч по магистрала "Тракия". След излъчването на новото видео в национален ефир полицията се е самосезирала. Извършва се проверка за предходните нарушения, но все още се събират доказателства. Сега започва втора проверка. Ако бъдат събрани достатъчно доказателства, срещу Катрин Йорданова може да бъде повдигнато обвинение за хулиганство.

От пресцентъра на Народното събрание (НС) обявиха, виждащия се в новия клип стикер е копие, наподобяващо стикер на служебен автомобил от гаража на парламента.

От НС уточняват, че пропуските на личните автомобили на депутатите важат само за спиране на паркинга на Народното събрание. На тях са обозначени пореден номер, име и фамилия на народния представител и номер на автомобила.

От парламенрарния пресцентър добавят, че опълнителните подробности за изясняване на конкретния инцидент са от компетенцията на Министерството на вътрешните работи.

Хванаха певицата Диона да шофира дрогирана
Обновена

Хванаха певицата Диона да шофира дрогирана

Тя бе освободена срещу парична гаранция от 5000 лева