Сценаристът и режисьор на пълнометражния игрален филм "Сбогом, мамо" Мишел Бонев изпрати отворено писмо до медиите във връзка с публикация на национален вестник.

В брой 52 на седмичника „168 часа" от 24-30 декември 2010 г. е публикуван материал със заглавие "Съдят Мишел Бонев в Италия".

Категорично заявявам, че информацията за съдебна процедура срещу мен не отговаря на истината, пише Бонев. Тя добавя, че не съществуват никакви съдебни процедури срещу нея или срещу нейни дружества нито в Италия, нито в България.

На автора на статията - журналистката Сима Владимирова, която е изнесла невярната информация, че "съдят Мишел Бонев в  Италия", както и на вестника, който я е публикувал, ще бъде потърсена съдебна отговорност, допълва още режисьорката.

Припомняме, името на Бонев нашумя след посещението на българската делегация във Венеция.

Италианското правителство бе обвинено от опозицията не само, че връчената на Бонев награда е заради натиск от страна на премиера Силвио Берлускони, но и че е финансирало българската делегация на фестивала, които са в размер на 40 000 евро.

Италианският културен министър категорично отрече, но българското културно министерство твърди, че разходите на делегацията са били за сметка на Италия.

Скандалът с визитата на българската делегация стана повод и за редица нападки срещу министъра на културата Вежди Рашидов, като дори се стигна до искане за неговата оставка.