Димитър Желязков – Митьо Очите не познава нападателите си и не знае защо е стреляно по него.

Три месеца след нападението в курорта „Слънчев бряг”, когато беше прострелян тежко, Димитър Желязков все още се възстановява, но даде интервю за БиТиВи.

Версията на Очите за инцидента в „Слънчев бряг” е, че посещението в заведението му е обичайно – с приятели се разбрали да вечерят. „Влязохме и те почнаха да стрелят. Изведнъж стана всичко”, заявява Желязков.

Той бил с бронежилетка, която носел винаги и невъоръжен, никой от неговите хора е нямал оръжие. Очите отрича да са носели каквото и да било – нито бухалки, нито ножове или пистолети.

Димитър Желязков не знае кой е стрелял, тъй като стрелбата идвала от много страни. Според него явно е бил причакан, но не знае причината за нападението. „Изненадан съм... вижте не какво положение съм. Трети месец аз съм наникъде”, оплака се той пред микрофона, но не позволи да бъде сниман.

Митьо Очите отрича и като „глупости” твърденията, че е изпращал некролози и отправял други заплахи.

На въпрос за тълкуванията в началото на инцидента като „махленска свада” и борба за паркоместа, Желязков пита: „Могат ли за 2 паркоместа да ме убият?”

На въпрос дали някой управляващ или от полицията разпъва чадър над него Димитър Желязков заявява, че вече е осъден и си е излежал присъдата.

„Мисля, че съм се изчистил... Жив човек да каже, че не се притеснява, ще излъже. Притеснявам се за здравето си. Той Господ си знае работата”, заключава той.