Внесен е нов обвинителен акт срещу Димитър Желязков - Очите и неговото семейство в Бургаския окръжен съд, предаде БНР.

Делото е за пране на пари в особено големи размери. Като обвиняеми са привлечени майката на Желязков - Станка Желязкова, вуйчо му Иван и жената, с която живее на семейни начала - Антигона.

В обвинителния акт се приема, че Желязков е придобил движимо и недвижимо имущество за периода от 2000 до 2007 година чрез извършено престъпление, за което има влязла в сила присъда, като ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Близките на Митьо Очите са привлечени в качеството си на обвиняеми за това, че са способствали за преобразуването на парите от престъпната дейност, за която се предполага, че са знаели. Очаква се да бъде насрочена дата от съда за разглеждане на делото в съдебна фаза.

Припомняме, от края на август Димитър Желязков - Митьо Очите излежава присъда от 4 години и 9 месеца затвор при строг режим в затвора в Белене.

Той се призна за виновен пред Врачанския окръжен съд по обвиненията за организиране на престъпна група, притежание и разпространение на наркотици, склоняване към проституция и трафик на хора.

Признанието е за това, че е ръководил и престъпната група на Данчо Пръча във Врачанско.

От тази присъдата обаче се приспаднат досега излежаните около 2 години в ареста по същото обвинение, което беше постановено от Бургаския окръжен съд.

Припомняме, Димитър Желязков има условна присъда по обвинение за притежание на наркотици и е оправдан по обвинение за хулиганство.

Отделно на това в момента се води производство срещу него от комисията Кушлев за отнемане на имущество по престъпен начин.