По-големият проблем е, че системата на МВР е в стрес. Това заяви бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат от ГЕРБ Младен Маринов пред bTV.

Той не е имал срещи с нито един директор на ОДМВР-Кюстендил, но дори и да е имало такава някога, нямало какво да крие. "Аз не бих крил такава среща, защото не виждам нищо лошо в нея. Не съм правил такава среща с директора на ОДМВР-Кюстендил", увери Маринов по повод твърденията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му се отклонява общественото внимание и се насочва към политическия ракурс. Всеки ден има случаи със служители на МВР, които са недопустими не само за самите служители, но и за гражданите, посочи бившият вътрешен министър. Случаите трябва да се разглеждат като действия поотделно, а не на всички служители на МВР да се лепят епитети, призова той.

Демерджиев: Рокадите в МВР не само заради "Семерджиев"

Демерджиев: Рокадите в МВР не само заради "Семерджиев"

Нелепо било обяснението как Семерджиев избягал от полицията

За последните смени в СДВР Маринов никъде не разбрал къде са мотивите за това решение, като се изтъкнало, че въпросните служители не са разпъвали чадър над Георги Семерджиев. "Системата не може да работи под стрес. За да работи добре, трябва да има вътрешна комуникация между структурите", каза Младенов.

Според него решението на проблема в системата на МВР е контролът по спиране разпространението на наркотици. Затова от коалицията ГЕРБ-СДС предлагат промени в Наказателния кодекс да се образува досъдебно производство, когато се откаже да се прави тест за наркотици.

Чистката в СДВР е без връзка със случая "Семерджиев"

Чистката в СДВР е без връзка със случая "Семерджиев"

Проверките по случая Семерджиев не са приключили