Седемте началници на районни управления не са отстранени конкретно заради случая "Георги Семерджиев". Tова заяви заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев пред БиТиВи.

Той обясни, че извършената проверка е била за цялостната организация на работа на въпросните началници, тя е била много обемна, над 600 страници. Конкретната смяна на тези седем началници е по чисто професионални критерии и не може да се нарече чистка или нещо друго, уточни Станев. Всичко зависи от тяхното професионално отношение и бъдеща работа, каза Станев в отговор на въпрос дали отстранените началници ще бъдат отново шефове в полицията.

Демерджиев обяви сериозна чистка в СДВР

Демерджиев обяви сериозна чистка в СДВР

Шефът на полицията в Кюстендил е освободен за нерегламентирани срещи с представители на ГЕРБ

От доста време насам МВР следи дейността на работа на СДВР и резултатите не са задоволителни, изтъкна Станев. С повишаване на контрола на ръководния състав МВР ще се бори с полицейските служители, които разпъват чадър над нарушителите.

Той подчерта, че проверките по случая Семерджиев не са приключили, а когато приключат, служебният вътрешен министър Иван Демерджиев ще уведоми медиите.

МВР шефове не били разпъвали чадър над Семерджиев - не са контролирали подчинените си

МВР шефове не били разпъвали чадър над Семерджиев - не са контролирали подчинените си

Демерджиев обеща рокади

По отношение на проверките за тестовете за наркотици на полицаите, Станев заяви, че тестовете показват съдържанието на вещества в организма и когато такива вещества се приемат с лекарства, това се установява. Ще бъдат дадени права на всички общински болници да извършват такива тестове, добави зам.-главният секретар.

МВР започва тестове на полицаите за алкохол и наркотици

МВР започва тестове на полицаите за алкохол и наркотици

Служителите с положителна проба ще бъдат уволнявани