Вътрешният министър подхожда с внимание към идеята на патриотите да се запише в закона за МВР доброволни отряди да борят ромската престъпност.

Според Младен Маринов идеята ще срещне много подкрепа, но ще има и много против. Тази позиция изрази пред медиите в парламента силовият министър Младен Маринов. Тук става въпрос за прилагане на полицейски правомощия, което законодателят възлага на служителите на МВР, посочи министърът.

ОП изправят доброволни отряди срещу престъпността

ОП изправят доброволни отряди срещу престъпността

Идеята е да действат там, където има дефицит на полицаи

Въпросът, по думите му, е дали да се дадат такива правомощия на тези хора и дали те са подготвени да ги прилагат. Въпросът трябвало да се изпипа, за да не се насажда допълнително напрежение в обществото. Отделно на това доброволците не трябвало да пострадат от осъществяването на дейността си. Темата трябвало да се обсъди внимателно, за да се избегнат възможностите за саморазправа, е мнението на вътрешния министър.

Смятам, че държавата има законодателство, което се бори ефективно с престъпността, обясни Младен Маринов. До определен момент можело да се ползват доброволци в определени ситуации. Той даде като пример ловните дружинки, които помагали на полицаите при издирването на лица.