Води се разследване във връзка с възникнало пътно-транспортно произшествие вчера вечерта в София, заявяват от прокуратурата.

Водачът на лекия автомобил е служител на НСО с чин младши сержант.

Инцидентът с автомобил на НСО стана на бул. "Драган Цанков" около 20 ч. Дете на 14 години е блъснато от автомобила. Момчето е в тежко състояние, настанено е за лечение в реанимацията на болница "Св. Анна".

Детето, пострадало от кола на НСО, в реанимация и под наблюдение
Обновена

Детето, пострадало от кола на НСО, в реанимация и под наблюдение

Това съобщи изпълнителният директор на "Св. Анна" Славчо Близнаков

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели, изземват се записи от камери. Предстои да бъдат назначени автотехнически и съдебномедицински експертизи.

Разследването се води от прокурор от Военно-окръжна прокуратура - София. 

Автомобилът на НСО, блъснал дете, не бил със специален режим на движение
Обновена

Автомобилът на НСО, блъснал дете, не бил със специален режим на движение

Не е имало представител на президенството в колата на НСО

Вътрешният министър Младен Маринов беше лаконичен във връзка с инцидента. По негова информация шофьорът е бил сам в колата и в автомобила не е имало охранявано лице. За това какви задачи е изпълнявал обаче, медиите трябва да се обърнат към НСО.

"Обърнете се към НСО или към съответната компетентна прокуратура, ако те ви дадат информация", посочи силовият министър и препрати медиите към Военна прокуратура.

Момче с опасност за живота след катастрофа с кола на НСО в София
Обновена

Момче с опасност за живота след катастрофа с кола на НСО в София

Сигналът за инцидента е подаден около 20 часа

Припомняме, че снощи стана ясно, че кола НСО е блъснала 14-годишно дете. Вследствие на инцидента момчето беше откарано в болница "Св. Анна" с опасност за живота. 

По-рано тази сутрин на брифинг изпълнителният директор на болничното заведение Славчо Близнаков заяви, че детето е стабилизирано и контактно, но състоянието му остава тежко и е под наблюдение. 

Беше съобщено и за още едно пострадало дете от същия инцидент, но по-късно информацията беше отречена. След това се изясни, че другото дете е момиче и, че то е пострадало при друг инцидент.