В колата на Националната служба за охрана (НСО), която удари 14-годишно момче в София на 12 декември на столичния бул. "Драган Цанков" не е имало служител на президентската институция.

Това съобщиха от администрацията на президента Румен Радев в отговор на журналистически въпроси към Прессекретариата на държавния глава.

Точна информация за причините за катастрофата, станала  около 20 часа снощи, следва да бъде предоставена от компетентните органи. Споделяме болката на семейството на пострадалото дете и се надяваме за неговото бързо и пълно възстановяване, се казва в съобщение от пресцентъра на президента.

Пред БНР говорителят на НСО Веселин Нинов заяви: "Водачът е бил сам, автомобилът не е специален режим на движение, рейсът е бил рутинен, дежурството е било рутинно, водачът е правоспособен, има достатъчно опит.

Момче с опасност за живота след катастрофа с кола на НСО в София
Обновена

Момче с опасност за живота след катастрофа с кола на НСО в София

Сигналът за инцидента е подаден около 20 часа

По думите му всички участници в инцидента са с отрицателни проби за алкохол, има достатъчно свидетели на случая. От самото начало представители на ръководството на службата са били на мястото на инцидента, после и в болницата.

"Следим тясно развитието в състоянието на пострадалото момче, държим връзка и с родителите му, надяваме се най-скоро време да успеем лично да поднесем извинения", каза Нинов. 

Детето, пострадало от кола на НСО, в реанимация и под наблюдение
Обновена

Детето, пострадало от кола на НСО, в реанимация и под наблюдение

Това съобщи изпълнителният директор на "Св. Анна" Славчо Близнаков

Разследването се води от Военно-окръжната прокуратура, те са компетентният орган, който трябва да се събере и да анализира фактите, след което ще излезе с постановление.

Ние сме една от двете страни в пътния инцидент и когато едната страна си позволи да споделя информация, която е тема на проучване от други компетентни органи, ще поставим другата страна в неравностойно положение, допълни той. 

Младши сержант от НСО бил зад волана при катастрофата
Обновена

Младши сержант от НСО бил зад волана при катастрофата

Разпитват се свидетели, изземат се записи от камери