Две са децата в реанимацията на болница "Св. Анна" в София, които са с черепномозъчна травма и се лекуват. Само едното е пострадало при инцидента с кола на НСО, а не както се разбра от брифинга на на изпълнителния директор на "Св. Анна" Славчо Близнаков рано тази сутрин.

Вчера вечерта бе съобщено за едно пострадало дете - момче на 14 години. Тази сутрин излезе информация за второ дете от същия инцидент, която в последствие бе отречена. В реанимацията на болницата се намират и двете деца, но момичето е пострадало при друг инцидент, уточниха от МВР. Вторият инцидент, при който е пострадало момичето е станал на бул. "Асен Йорданов около 15 часа.

И двете деца на 14 години - момиче и момче и се намират в реанимацията под наблюдение, заради черепномозъчна травма, каза Близнаков.

Състоянието на момчето е по-тежко, въпреки че в момента е стабилизирано и подлежи на лечение.

Момчето е с черепно-мозъчна лицева травма и счупена лява ръка. Освен това има гръдно-коремна травма с контузия на бял дроб и състоянието му е тежко.

Момче с опасност за живота след катастрофа с кола на НСО в София
Обновена

Момче с опасност за живота след катастрофа с кола на НСО в София

Сигналът за инцидента е подаден около 20 часа

Докторите от "Св. Анна" се намират в контакт с колегите от "Пирогов", които са лидерите в лечението на детски травматизъм.

Направени са всички изследвания на децата. На момчето предстои операция, тъй като е с избити зъби и счупен нос. Детето е и с мозъчен оток. Наблюдава се е от хирурзи - коремен, гръден, тъй като травмите там могат да отключат усложнение.

Инцидентът с колата на НСО е станал в 19.55, пострадалото момче е хоспитализирано в 20.20 минути.

От НСО увериха, че, ако бъде доказана вина на техния служител, той ще си понесе всички последици.

Знае се, че в автомобила не е имало пътници. Инцидентът е станал на пътното платно. По непотвърдена информация една от разследващите причини е неправилно пресичане.

Остава тежко състоянието на блъснатото 14-годишно момче

Остава тежко състоянието на блъснатото 14-годишно момче

Момчето беше блъснато от кола на НСО снощи

От МВР уточняват, че тестовете е на двамата шофьори от двата инцидента са отрицателни за алкохол и упойващи вещества.