Дават на съд мнимата служителка на ВиК в Монтана.

42-годишната жена е обвинена за измама с цел получаване на имотна облага. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Припомняме, случаят е от септември 2019 г.

Подсъдимата заявила на стопанката на жилище в града, че извършва техническа проверка на водомерите. След като влязла в банята за проверка на уреда, съобщила на потърпевшата, че той е нередовен. Обяснила й, че има два варианта - да закупи нов водомер за сумата от 52 - 53 лева или да заплати на техници 10 лева, които ще го ремонтират на място. Стопанката предпочела да бъде извършена поправка на уреда, като "служителката" поискала от нея да заплати за услугата. След като жената й дала парите, непознатата я накарала да се подпише в носения от нея тефтер и тръгнала.

Мнима служителка на ВиК измами пенсионери в Монтана

Мнима служителка на ВиК измами пенсионери в Монтана

Измамницата е 41-годишна столичанка

Същия ден подобни случаи имало на два други адреса в града. При последния обаче стопанката заявила на въпросната служителка, че ще обсъди въпроса със съпруга си. На свой ред извършващата проверка жена настояла да се побърза, тъй като при неработещ водомер собствениците на имота подлежали на санкция с глоба.

Ден по-късно мнимата служителка на ВиК измамила още една жена по същата схема.

При разследването е установено, че измамницата е от София. Тя е осъждана, включително за измами и документни престъпления. Налагани й са различни по вид наказания, включително и затвор.

Тя е била привлечена в качеството на обвиняем по ново образувано срещу нея досъдебно производство. То е приключило с внесения от прокуратурата в съда обвинителен акт. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.