Мнимият кардиолог Иван Вуцов от Стара Загора не се яви в съдебната зала днес, а защитниците му представиха болничен лист.

Това е и причината районният съд в Стара Загора да отложи днешното заседание по делото на фалшивата диплома на доктор Иван Вуцов.

Прокурорът поиска на следващото съдебно заседание той да бъде призован задължително.

Протакането на делото върви и по линия да искането на адвокатите на Вуцов в съдебна зала да бъде представена и дипломата му по кардиология в оригиналния й вид, въпреки че от Районния съд в София са отказали да я изпратят в съда в Стара Загора. В София се води паралелно дело срещу Иван Вуцов.

В Стара Загора срещу д-р Иван Вуцов е повдигнато обвинение за използване на документ с невярно съдържание, след като бе установено, че е използвал диплома за кардиолог без да има придобита такава специалност.
Второто обвинение срещу Вуцов в София е че фалшивата диплома е използвана пред различни институции и болници.

Районният съд в Стара Загора е върнал другия обвинителния акт на прокуратурата по образуваното ново дело срещу доктор Вуцов за неговата практика в болници и в частни кабинети, заради допуснати процесуални нарушения относно инкриминирания период, както и за лечебните заведения, в които обвиняемият е практикувал като кардиолог.