Районният съд в Стара Загора даде днес ход на делото срещу старозагорския лекар Иван Вуцов. 

Припомняме, предишните два пъти процесът не можеше да стартира заради неявяване на самия медик или протест защитата му.
Срещу д-р Иван Вуцов е повдигнато обвинение за използване на документ с невярно съдържание, след като бе установено, че е използвал диплома за кардиолог без да има придобита такава специалност.

Срещу Вуцов е заведено и второ обвинение – в София, като двете дела се различават по това, че фалшивата диплома е използвана пред различни институции и болници. Очаква се да бъде повдигнато обвинение и за частната му кардиологична практика в Стара Загора и други градове в областта.

Днес обаче той присъства в съдебната зала заедно със защитниците си, явиха се и всички призовани свидетели, съобщава БНР. 

Защитата на обвиняемия отново поиска прекратяване на делото в Стара Загора с аргументи, че процес със същото обвинение се води и в Софийския районен съд. Старозагорският съд не уважи искането на адвокатите на Вуцов и даде ход на делото, но го отложи за октомври, за да бъде поискан от Софийския районен съд оригинал на дипломата по кардиология, който е бил предоставен там за експертиза. 

Професор Алексеев, главен секретар на Медицинския университет в София, коментира това искане като абсурдно, тъй като доктор Вуцов никога не е получавал свидетелство за специалност "Кардиология“.