След година разследване и в Старозагорския районен съд е образувано дело срещу доктор Иван Вуцов за фалшива диплома за кардиолог, предаде БНР. Първото дело срещу мнимия кардиолог има и в Софийския районен съд. Досега по него е имало едно заседание.

Образуваха частно дело срещу д-р Иван Вуцов, за фалшив диплом

Образуваха частно дело срещу д-р Иван Вуцов, за фалшив диплом

Лекарят 20 години практикувал специалност, която не е учил

Пред съда лекарят ще трябва да отговаря за това, че е използвал фалшивата си диплома по кардиология в болнични заведения в града, при това с ясното съзнание, че нанася вреда на пациентите.

Проф. Алексей Алексеев - заместник-ректор на Медицинска академия съобщи пред БНР, че е изпратил нотариално заверени копия от протоколите на двата изпита, на които доктор Вуцов се е явявал за специалност „кардиология“, но не е издържал.

От Етичната комисия на Българския лекарски съюз са предоставили още миналата година цялата документация по случая "Вуцов" на Районната колегия в Стара Загора, но досега тя не се е произнесла казуса. Д-р Вуцов продължава да работи в бургаската частна болница "Бургасмед". Делото в Старозагорския районен съд е насрочено за 25-и март тази година.