"Видях, че става търкал на земята. Единият го е ударил с глава в лицето. Той пада, хващат му якето. Единият го държи и удря с юмрук, другия рита колкото може. Въпреки писъците ми много коли минаха, но не спряха".

Това разказа свидетелка на побоя над командоса от двама младежи от ромски произход пред Нова телевизия. Тази вечер няколко стотин души се събраха на площада пред черквата в пловдивското село Войводиново.

Пред БНТ свидетел обяви, че след като двамата нападатели повалили рейнджъра, от циганската махала са дошли и са се включили в мелето  още двадесетина души, които пребили военния.

Навръх Йордановден 33-годишният военнослужещ от Специалните сили е спрял и излязал от колата си, за да направи забележка на двама младежи - на 17 и на 21 години, които създавали опасност на пътя. Те нарушавали Закона за движение по пътищата.

Според очевидци ромите го повалили на земята и започнали да го ритат жестоко в главата.

Командос е с комоцио след забележка на пътя

Командос е с комоцио след забележка на пътя

Съседи на военния организират протест заради побой на пътя от 17- и 21-годишен ром

Съселяните на пребития командос искат да бъдат изселени обитателите на незаконните постройки в селото им. "Искаме незаконните постройки да ги няма", каза млада жена със сълзи в очите.

Според кмета на селото този проблем е допуснат преди 20 г. Тече процедура по заснемане на незаконните постройки. До 10 дни ще бъде решен проблема, обясни кметът Димитър Тосев.

Влошава се състоянието на пребития от роми командос

Влошава се състоянието на пребития от роми командос

Съселяни на боеца излизат на мирен протест пред черквата в 18 часа